Горчивият опит на добрата спортна форма

Кърсти Лоу се подобрява “като хубаво вино“, докато засилва стремежа си да превърне олимпийските си мечти в реалност.

Въпреки че се радваше на впечатляваща 2021 г. с четири нови лични рекорда, формата на шотландската състезателка в мятането на диск изненадващо я подведе на британското първенство.

Четвъртото място на шампионата, който се явяваше и квалификация за Олимпийските игри миналото лято, означаваше, че тя пропусна Игрите в Токио.

”Попитах сe “какво се случи“?“ каза 35-годишната атлетка.

“Просто оказвах толкова голям натиск върху себе си. Исках да спечеля и да хвърля над 60 м – исках да  спечеля със стил и това беше напълно грешно отношение. Натискът беше опустошителен и си казах “това никога няма да се повтори, никога“.

“Получих толкова много мили съобщения от всичките си приятели и семейството. Те казваха “не позволявай това да определя твоя сезон“, защото имах страхотен сезон дотогава. Помислих си: “Няма да позволя това да ме определя , знам, че мога да хвърля по-далеч', след това хвърлих 60+ метра.

“Треньорът ми винаги ми казва вярвай на процеса, вярвай на техниката, вярвай на това, което правиш. Повтаряш го всеки ден с някаква причина. Просто няма да се фокусирам върху нищо друго, не можеш да контролираш неконтролируемото, просто се фокусирай върху себе си."

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти