Българин стана вицешампион на световното по ски за Ръководител полети

Светлин Цветанов стана световен вицешампион на първенството на планетата за ръководител полети в Ла Тюл, Италия. В заключителната вечер на състезанието се раздадоха и най-престижните награди за победители в комбинацията - ски алпийски дисциплини, сноуборд и ски бягане. Светлин, който беше единственият българин, който участва и в трите дисциплини пребори в комбинацията над 100 ръководител полети от цял свят и завоюва сребърния медал.

“Много съм щастлив”, каза през сълзи българският победител и си пожела злато за световното първенство през 2024, на което домакин ще бъде родният топ курорт Банско.

“Доказахте, че българите сте не само отлични ръководител полети, но и невероятни спортисти и състезатели. Пожелавам ви успех на световното в България. Това е много тежка работа, но аз познавам отбора ви и съм сигурен, че с вашия дух ще се справите перфектно и накрая, когато състезанието отмине и се обърнете назад ще сте много горди ”, каза Рафаеле Катанзарити заместник председател на организационния комитет на първенството в Ла Тюл.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти