Надал с първи коментар за освобождаването на Джокович

Рафа Надал коментира решението на съдия Антъни Кели да освободи Новак Джокович, което ще позволи на сърбина да защитава титлата си от Откритото първенство на Австралия и да се бори за спечелването на рекорден 21-ви трофей от Големия шлем.

“В чисто спортен план предпочитах Джокович да не е там (смее се), но справедливостта възтържествува и аз уважавам решенията на съдията. В крайна сметка това е спорт, много интереси има около спорта и от икономическа, маркетингова гледна точка е много по-добре, когато играят най-добрите.“, заяви Надал в предаването Más de Uno de Onda Cero.

"Струва ми се перфектно. В крайна сметка е напълно правилно. Справедливостта е това, което трябва да говори в този случай и аз винаги съм защитавал справедливостта във всички каузи. Стана голям цирк около тази история, но независимо дали мога или не мога да се съглася за някои неща с Джокович, съдията каза, че има право да участва на Australian Open и наистина това е най-справедливото решение", добави Надал, който в неделя триумфира на Summer Set в Мелбърн и по този начин спази традицията да печели поне по една титла годишно, започнала през 2004 година.

Джокович - герой или злодей?

“Понякога си мисля, че социалните мрежи радикализираха много света. Това е свободно пространство, в което можеш да изразиш себе си и да кажеш много неща, които иначе хората не си казват лице в лице. Всеки трябва да е свободен, за да може да взема свои собствени решения, но всяко решение носи своите последствия. Самият аз не съм навътре в нещата по някои теми и се опитвам да слушам и да се подчинявам на хората, които разбират от това. Всички най-важни институции в света, правителства... казват, че ваксината е начинът да спрем тази пандемия и бедствието, което преживяваме, и аз се опитвам да следвам това, което ми казват. Не се чувствам по-малко интелигентен, нито по-интелигентен заради това, опитвам се само да следя какво казват хората, които знаят повече. Дебатът, който се заформи около това, е пълен цирк. Но едно нещо е ясно: без значение колко спорове има по темата, в света има милиони смъртни случаи заради вируса. Това е реалността”, каза още Надал.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти