Брайтън имаше нужда от продължения, сензационен успех на Кидърминстър

Брайтън имаше нужда от продължения, за да преодолее третия кръг на ФА Къп. Тимът на Греъм Потър спечели с 2:1 гостуването си на втородивизионния Уест Бромич. Победният гол падна в 98-ата минута, когато Нийл Мопе се разписа. Тимът от Чемпиъншип бе тръгнал към победата с гол на Калъм Робинсън в началото на второто полувреме.

Решителният момент дойде в 69-ата минута, когато Седрик Кирпе получи два жълти картона в рамките на две минути и остави УБА с човек по-малко. Брайтън се възползва от численото си преимущество и успя да изравни в 81-ата минута с гол на Якуб Модер.

Брентфорд се справи с четвъртодивизионния Порт Вейл и спечели с 4:1 като гост. Резултатът обаче не е точно отражение на случилото се на терена, защото домакините създадоха проблеми на съперника си. Томас Франк бе направил осем промени от последния мач на тима. Брайън Мбеумо се отличи с хеттрик, реализиран през второто полувреме.

Кидърминстър, който е в шестото ниво на английския футбол, стигна до сензация срещу закъсалия в Чемпиъншип Рединг, като го победи с 2:1. Аматьорите, които играха в третия кръг за първи път от осем години стигнаха до обрат, въпреки че Джордж Пушкаш откри резултата в полза на гостите в края на първото полувреме. Грешка на вратаря на Рединг Рафаел Кабрал позволи на Сам Остин да израни в 69-ата минута, а Амари Морган-Смит донесе победата на Кидърминстър в 82-ата минута.

Третодивизионният Уигън пък се справи с втория в Чемпиъншип Блекбърн след двубой с драматична развръзка, завършил 3:2. Три грешки на вратаря на гостите Ейнсли Пиърс помогнаха на Уигън да спечели. Победният гол падна в 94-ата минута и бе дело на Макс Пауър. Аматьорският Борхам Ууд отстрани Уимбълдън, който е една дивизия над него, след успех с 2:0, а Питърбро спечели с 2:1 срещу Бристол Роувърс.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти