Удължиха договора на треньора на Чопра до Олимпийските игри в Париж

Треньорът на златния олимпийски медалист в хвърлянето на копие Нирадж Чопра - Клаус Бартониц, получи удължаване на договора си до Олимпийските игри в Париж през 2024 г., съобщи Индийската федерация по лека атлетика.

Клаус Бартониц помогна на Чопра да спечели първия медал за Индия в леката атлетика - златен - на Олимпийските игри в Токио 2020 през август миналата година.

Бартониц пое поста от германската легенда в хвърлянето на копие Уве Хон в края на 2019 г. Техниката на Нирадж Чопра претърпя известна промяна, след като Бартониц, който е експерт по биомеханика, започна да го тренира.

Чопра и Бартониц в момента са на лагер в най-съвременния център за обучение на елитни атлети Чула Виста в Калифорния (САЩ), подготвяйки се за пълен сезон 2022 г. С тях е и физиотерапевтът Ишаан Марваха.

90-дневното обучение ще приключи на 4 март.

Чопра, 24-годишният младеж от Харяна, трябва да се състезава на всички големи събития през 2022 г.

През май той ще стартира на Диамантената лига в Доха. След това се очаква Чопра да пътува до Чехия и Финландия, преди да се върне в САЩ за Световното първенство по лека атлетика през юли.

След това Нирадж Чопра ще защитава титлите си на Игрите на Британската общност през юли-август и на Азиатските игри през септември.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти