Тухел: Защо няма 5 смени? Чудим се как да запълним дупките

Мениджърът на Челси Томас Тухел бе доволен от успеха с 3:1 над Астън Вила и показаното от неговите играчи в мача. Той обаче обърна малко внимание на самия двубой, а отново настоя за връщане на 5-те смени в Премиър лийг, имайки предвид тежката ситуация с COVID-19 в голяма част от отборите, които се чудят как да запълнят дупките от отсъстващите.

"Показахме добра реакция след техния гол. Този автогол направи нещата доста сложни, но реакцията бе добра. Защитавахме се добре, не допуснахме сериозни положения за съперника. Това е заслужена победа, която дойде след здрава работа", заяви Тухел.

"Имаме доста притеснения за контузени играчи. Калъм Хъдсън-Одой се наложи да играе 90 минути, макар доскоро да се лекуваше от COVID. Тиаго Силва се контузи, Нголо Канте е контузен. Матео Ковачич се наложи да влезе, въпреки че доскоро и той бе контузен и с COVID, без да е тренирал и да е подготвен. Чудим се как да запълним дупките. В същото време играем срещу отбори, които не участват в Европа. Петте смени бяха измислени заради COVID. Сега сме по средата на поредна COVID криза, като мачовете на някои отбори са отложени, а на други - не. Това създава голямо несъответствие", смята германецът.

"Ние сме единствената лига, която продължава да играе през зимата. Това ми харесва, но трябва да пазим играчите. Всички други първенства имат пет смени. А след това трябва да играем срещу техните отбори в Шампионската лига. Доста е изнервящо, а изглежда няма да спре. Предстои ни мач с Брайтън, който е доста силен физически отбор, а след това предстоят два мача с Тотнъм, който е аут от Европа и ще съсредоточи всички усилия в първенството и в Карабао Къп", каза още специалистът.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти