Атрактивен французин преследва първа европейска титла по крос-кънтри при мъжете

След като спечели не по-малко от шест титли по крос-кънтри на ниво под 23 години, французинът Джими Гресие е във форма, за да изоюва и първо голямо отличие при мъжете на Европейското първенство по крос-кънтри във Фингал-Дъблин, което ще се проведе на 12 декември.

Една седмица след спечелването на титлата на Франция в късата дистанция, триумфира в Алон в неделя (21), като стана първият домашен победител в състезанието за мъже.

Гресие пресече финалната линия за 26:54 минути и победи с добра разлика от 16 секунди над Джейкъб Косгей от Кения (27:10) и Аделеу Мамо от Етиопия (27:20). Печелившата му разлика щеше да бъде още по-голяма, ако харизматичният и популярен французин не почерпи тълпата с едно от ярките си тържества със запазена марка.

Вече на 24 години, Гресие ще атакува и европейска титла по крос-кънтри при мъжете . Гресие не само спечели индивидуални и отборни титли в надпреварата за младежи под 23 годити през 2017, 2018 и 2019 г., но също така беше част от отбора на Франция, който спечели златен медал в надпреварата за юноши под 20 години през 2015 и 2016 г.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти