Нагелсман защити Кимих: Все пак не живеем в Аляска

Старши треньорът на Байерн (Мюнхен) Юлиан Нагелсман се застъпи за Йошуа Кимих, след като днес стана ясно, че германският национал трябва отново да се изолира. Оказа се, че тези дни той бил в контакт с човек, за който има съмнение, че е заразен с коронавирус. 

Наскоро Кимих пак беше принуден да се карантинира, след като съотборникът му при баварците и в Бундестима Никлас Зюле се оказа заразен. Тестът на Кимих покрай случая със Зюле беше отрицателен, но той все пак трябваше да си остане вкъщи за 48 часа. 

“След като изминат тези 48 часа, можеш да се виждаш с други хора. Все пак не живеем в Аляска. Не е напълно сигурно, че няма да попаднеш на човек, който е с коронавирус”, заяви Нагелсман. 

По-късно днес ще стане ясно дали Кимих е заразен. Проблемът при него е, че той не е ваксиниран, което вероятно ще наложи изолация и при негативен резултат. 

Други футболисти на Байерн също не искат да си слагат ваксина: Серж Гнабри, Джамал Мусиала и Ерим Максим Чупо-Мотинг. За наставника обаче това не е проблем. “Отнасям се с всичките си играчи еднакво. За мен никой не е по-добър или по-лош човек от другия. Да, говорим си за пандемията, но основно обръщаме внимание на спортните неща. Затова и съм футболен треньор, а не вирусолог”, категоричен беше Нагелсман.  

Коронавирус неволите за Кимих продължават

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти