Риети приема европейско първенство през 2026 г.

Италианският град Риети ще бъде домакин на Европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години през 2026 г. Решението беше взето на 163-то заседание на Европейския съвет, което приключи в Мадрид днес.

Риети трябваше да бъде домакин на континентален форум за тази възраст през 2020 г., но заради пандемията от COVID-19 се наложи събитието да бъде отменено.

“Много съм доволен, че Италианската федерация успя да се върне при нас с отлично предложение за организиране на нашите шампионати за юноши и девойки под 18 години в Риети през 2026 г. Миналата година беше много предизвикателна за леката атлетика по целия свят и с голямо съжаление тези шампионати, които които трябваше да се проведат в Риети, трябваше да бъдат отменени, но сега ще можем да използваме много от упоритата работа и усилия, които Местният организационен комитет положи по време на подготовката им за това събитие,” каза президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов.

Председателят на местния организационен комитет Джулиано Кашани коментира: “Риети би искал да каже голямо благодаря на Европейската атлетика. Радвам се за доверието на Европейската атлетика в нашия град и в италианската лека атлетика. Ще се върнем към работа незабавно, като се възползваме от това, което вече беше направено за Риети 2020.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти