Пирин спечели дербито на Благоевград

Отборът на Пирин постигна успех с 2:0 над Спортика в дербито на Благоевград от 10-ия кръг на Женското първенство по футбол. В герой за домакините се превърна Катерина Равначка, която заби и двете попадения.

Дербито започна равностойно, а първият гол падна в 27-ата минута. Катерина Равначка се разписа с красив удар с глава. Топката се отби в гредата, след което попадна в мрежата на Милена Караколева.

В 41-ата минута Лилия Бирова стреля много добре от пряк свободен удар, но Мария Богданова успя да се намеси, избивайки топката, която летеше към горния десен ъгъл. Това беше и последната интересна ситуация за първата част.

В 55-ата минута отново Катерина Равначка се разписа в мрежата на Спортика. Тя излезе очи в очи с Милена Караколева, като хладнокръвно реализира своето второ попадение в дербито на Благоевград.

До края на срещата гостите се опитаха да стигнат поне до гол, но защитата на Пирин се справи и заслужено спечели двубоя от 10-ия кръг на шампионата. 

ПИРИН - СПОРТИКА 2:01:0 Равначка (27)2:0 Равначка (55)

Стартови състави:Пирин: Мария Богданова, Емили Дамянова, Силвия Джалева, Екатерина Иванова, Катрин Стойкова, Гергана Петрова, Фатма Крълева, Ани Дамянова, Ивана Христова, Катерина Равначка, Румяна ДумбаловаСпортика: Милена Караколева, Ивета Андрейчева, Ивана Тодорова, Петя Монова, Василена Стефанова, Моника Башова, Гергана Хамкова, Мария Кърцувска, Елена Каменова, Ивана Чалъкова, Лилия Бирова

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти