Добромир Карамаринов води среща на Съвета на Европейската атлетика в Мадрид

Съветът на Европейската атлетика се събра в столицата на Испания – Мадрид под ръководството на Добромир Карамаринов на 12 ноември. Това бе 163-ото заседание на Съвета, но Карамаринов за първи път води заседанието като официален президент на организацията. Той бе избран на този пост като шестият президент на Европейската атлетика на 14 октомври тази година. 63-годишният българин бе начело на Европейската атлетика като Действащ президент в периода март 2020 – 14 октомври 2021, когато заместваше норвежеца Свен Арне Хансен, който почина на 20 юни 2020-а.

В Мадрид Карамаринов приветства новите членове на Съвета Юрген Кесинг (Германия) и Хенрик Олзески (Полша).

Съветът прие Жан Грасия (Франция) да стане първи вицепрезидент на Европейската атлетика, а Мартон Гюлай (Унгария) да бъде член на Изпълнителното бюро на организацията.

По-голямата част от дискусиите на Съвета на 12 ноември, който продължава до неделя, бяха за домакинството на европейския шампионат на открито в Рим през 2024-а година.

Столицата на Италия ще проведе най-голямото състезание на Европейската атлетика на легендарния олимпийски стадион, който е бил арена на олимпийските игри през 1960-а, европейското първенство 1974-а и второто световно първенство на открито през 1987-а.

Делегация на италианската федерация по лека атлетика водена от президента Стефано Мей и подкрепена от видео съобщение на кмета на Рим Роберто Гуалтиери представи плановете си за състезанието и гаранции от правителството за мащабното събитие. Срещата на Съвета завърши с посещение на стадион „Валехермосо“, който е в сърцето на испанската столица и има капацитет от 10 000 зрители.

atletikabg.com

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти