Сестрата на Окагбаре обвини атлетическата федерация на Нигерия и страната, че са я изоставили

Служител на федерацията по лека атлетика на Нигерия описа като фалшиво твърдението на сестрата на Блесинг Окагбаре - Грейс, че спринтьорката е била изоставена скоро след като е била отстранена от Съюза за чиста атлетика заради проблеми с допинг на Олимпийските игри в Токио. Окагбаре беше спряна от участие в навечерието на полуфинала си на 100 метра в Япония.

Освен че обвини нацията, че е изоставила спринтьорката, нейната сестра твърди също, че Блесинг е била принудена да приеме обвиненията за допинг, повдигнати срещу нея от Съюза за чиста атлетика.

“Не е вярно, че Нигерия е изоставила Окагбаре, както твърди нейната сестра Грейс. Когато новината за нейното отстраняване беше разпространена, отборът на Нигерия бързо изпрати някои висши служители при нея. Те останаха с Блесинг в стаята й, утешавайки я. Някои от тях дори останаха с нея през цялата нощ.

Дори когато Блесинг заминаваше за летището, тя не отиде сама. Защо сестра й ще сочи с пръст федерацията и Нигерия, че Блесинг е изоставена? Не мога също да разбера защо Грейс казва, че Блесинг е принудена да приеме обвинения за допинг, повдигнати срещу нея от Съюза за чиста атлетика. Някой принудил ли я е да приема лекарства за повишаване на ефективността на първо място? Бебе ли е Блесинг”, каза служител от федерацията на Нигерия по лека атлетика пред “Гардиън”.

Състезателните права на Окагбаре бяха спрени временно след положителна проба за хормон на растежа и еритропоетин (EPO).

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти