Якуб Вадлейх беше обявен за Атлет на годината в Чехия

След едногодишно прекъсване заради пандемията от коронавирус Чешката атлетическа федерация обяви най-добрите си атлети за годината на Чешката атлетическа гала в Прага.

Както се очакваше, сребърният медалист от Олимпийските игри Якуб Вадлейх оглави анкетата и по този начин стана първият мъж атлет, коронован за Атлет на годината в Чехия след бившия световен рекордьор в десетобоя Роман Шебърле, който беше №1 през 2006 г.

Легендарният треньор на Вадлейх Ян Железни също беше признат за Треньор на годината за рекорден шести път. Със седем отличия за Спортист на годината, Железни е най-награждаваната личност в гласуването с 13 трофея.

Вадлейх оглави анкетата пред колегата си в хвърлянето на копие и олимпийски бронзов медалист Витеслав Весели и пред европейския шампион в тласкането на гюле в зала Томаш Станек.

Световният шампион в десетобоя до 20 години Франтишек Дубек беше обявен за Млад атлет на годината, докато неговият колега - световен шампион до 20 години Ян Долежалек бе удостоен с титлата “Пробив на годината“ след подвизите си в хвърлянето на чук.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти