Ман Сити се възползва от грешката на ПСЖ и излезе на върха, хеттрик от асистенции на Кансело

Манчестър Сити изскочи на върха във временното класиране на група "А" на Шампионската лига, след като победи с 4:1 Брюж на "Етихад Стейдиъм" и излезе с точка преднина пред досегашния лидер Пари Сен Жермен, който направи 2:2 с РБ Лайпциг. Фил Фоудън откри резултата и въпреки че Джон Стоунс си отбеляза автогол почти веднага след това, тимът на Гуардиола нямаше проблем след голове на Рияд Марез, Рахийм Стърлинг и Габриел Жезус през втората част. Значима роля за този успех имаше и Жоао Кансело, който асистира за три от головете на "гражданите". Общият резултат от двата мача между Манчестър Сити и Брюж е 9:2 в полза на английския тим. 

Пеп Гуардиола бе направил три промени в сравнение със загубата от Кристъл Палас. Рубен Диаш, Кевин Де Бройне и Габриел Жезус отстъпиха местата си на Джон Стоунс, Илкай Гюндоган и Рияд Марез.

В състава на Брюж Камал Сова бе оставен на пейката за сметка на Брендън Мехеле. Клинтън Мата бе изнесен напред по фланга, а Вормер замени наказания Баланта.

"Гражданите" очаквано започнаха добре. В 15-ата минута удар на Кансело срещна гредата. Секунди след това Фил Фоудън откри резултата, след като засече центриране на Кансело. Попадението премина проверката на ВАР заради засада, но такава нямаше.

Много скоро обаче - в 17-ата минута, Брюж изравни резултата след автогол на Джон Стоунс. Едерсон изби удар на Ванакен, но след това топката стигна до Де Кетеларе, който центрира, топката рикошира последователно в Бернардо Силва и Стоунс и влезе във вратата на Едерсон.

Веднага след подновяването на играта Миньоле спаси с крак удар на Марез, а малко след това изстрел на Кансело премина в опасна близост.

Добрата игра на Сити в началото на втората част даде резултат в 54-тата минута, когато Марез отново даде аванс на Сити, след като засече с глава на далечната греда центриране на Кансело. Атаката се разви изключително бързо, след като секунди преди това Де Кетеларе пропусна чудесна възможност да изведе Брюж напред.

В 72-рата минута Рахийм Стърлинг сложи точка на спора с едва втория си гол от началото на сезона. Фодън намери отляво Гюндоган, който центрира, а резервата на Сити засече от пет метра за 3:1.

Пет минути преди почивката Миньоле спаси опасен удар на младия Палмър, а след това бившият страж на Ливърпул спря и Жезус. В добавеното време именно бразилецът оформи крайния резултат, след като стреля в ъгъла. За трети път асистенцията бе на Кансело.

Още от Футбол свят

Виж всички