Протежето на Хабиб Нурмагомедов се справи с елитен съперник и настоя за титлата

Спряганият за наследник на Хабиб Нурмагомедов - Ислам Махачев - записа 21-вата си професионална ММА победа (само 1 загуба), след като с кимура приключи доблестния си съперник Дан Хукър на галавечерта UFC 267 в Абу Даби.

Махачев нямаше търпение да призове Дейна Уайт да му предостави шанс за титлата, защото тъкмо записа 9-ата си поредна победа в лека категория, а и се справи с 6-ия в ранглистата на UFC. За втори път в рамките на само около месец Хукър се съгласи без голямо предизвестие да се включи в голям двубой и въпреки че загуби, безвъзвратно спечели уважението на феновете на бойните спортове. Победата над Махачев с кимура пък напомняше много на начина, по който със същата техника Хабиб Нурмагомедов надви Майкъл Джонсън през 2018 година.

Махачев още на 30-ата секунда от началото на битката и осъществи светкавичен тейкдаун, след което притисна съперника на оградата на клетката. Около 2-минутен контрол на земя бе последван от преминаване от заключване на краката към атака на дясната ръка за кимура.

Хукър знаеше точно от какво и как да се предпази, но Махачев я заключи зад гърба му, а когато постави десния си крак около врата му, беше ясно, че измъкване няма. Около 2:30 секунди преди края на рунда реферът побърза да прекрати двубоя, за да няма счупване на ръката на Хукър, който не скри разочарованието си от загубата.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти