Йерусалим се готви да приеме европейско по лека атлетика през 2022 г.

Йерусалим ще бъде домакин на следващото Eвропейско първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години (4-7 юли 2022 г.) за първи път, когато Израел е домакин на голямо състезание, в което ще участват всички федерации по лека атлетика от целия континент.

Израелската атлетическа асоциация беше наградена за събитието на срещата на Европейския съвет по лека атлетика през ноември 2019 г. и оттогава подготовката напредва бързо, както се потвърждава от посещение на място от служители на Европейската атлетика и технически служители в началото на октомври.

Председателят на местната атлетическа централа Ами Баран коментира след посещението: “Радвам се, че всичко върви по план и Eвропейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 18 години наближава.

“Европейската атлетика се доверява на Израелската атлетическа асоциация и  Йерусалим за провеждането на шампионата до 18 години в Израел и всички отговорни професионални организации са мотивирани да дадат всичко от себе си.

Имах честта да се срещна с делегатите по време на посещението и не се съмнявам, че с продуктивно сътрудничество ще получим това доверие и ще донесем в Йерусалим най-доброто първенство, на което сме способни.

Все още съм изпълнен с надежда, че шампионатите ще се състоят в дни след COVID-19 и феновете ще могат да се присъединят към атлетическите празненства”, добави той.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти