Локомотив (Пд) взе железничарското дерби и е на 1/4-финал за Купата на България

Локомотив (Пловдив) продължава напред в турнира за Купата на България след успех с 2:0 над Локомотив (София). Капитанът на пловдивчани Димитър Илиев (46) се разписа в началото на второто полувреме, а Кристиан Гомис (90+3) оформи крайния резултат след страхотен самостоятелен рейд. "Смърфовете" бяха по-добрият тим на терена и не дори не позволиха сериозни опасности пред вратата на Илко Пиргов. С победата в "Надежда" Локомотив (Пловдив) продължава към 1/4-финалите.

През първите минути на мача интересни положения пред двете врати липсваха. Двата отбора трудно създаваха голови възможности. В 27-ата минута Парвиз Умарбаев стреля от фаул, но топката попадна право в ръцете на Александър Любенов. Последва период, в който отново събитията на терена не позволиха на зрителите на стадиона в столичния квартал "Надежда" да видят нещо по-интересно. Така се стигна до 40-ата минута, в която Димитър Илиев подаде с едно докосване към нахлуващия в наказателното поле Лукас Салианс. Халфът веднага стреля, но Любенов се намеси и запази вратата си суха. 

В последната минута на първото полувреме Димитър Илиев получи подарък. Топката беше върната назад, а Божидар Кацаров се подхлъзна. Това позволи на капитана на Локомотив (Пд) да напредне към наказателното поле. Илиев си нагласи топката на левия крак и стреля, но над вратата. 

Началото на второто полувреме за пловдивчани беше много силно и те поведоха в резултата с гол на капита Димитър Илиев. Днешният именик получи топката извън наказателното поле. Той спечели няколко метра с дрибъл, след което стреля в обратния ъгъл на вратата. Топката беше насочена много добре в долния десен ъгъл, отби се в гредата и се оплете в мрежата на Любенов. 

И след гола възпитаниците на наставника Александър Тунчев бяха по-активни, като натиснаха столичните "железничари" в половината им. 

В 76-ата минута Виржил Пинсон беше намерен в наказателното поле с центриране от Селсо Рапосо. Нападателят спря топката и нанесе удар. От удобна позиция той не намери очертанията на вратата.

В добавеното време на срещата Кристиан Гомис оформи крайния резултат след страхотен самостоятелен рейд. След корнер за столичани топката беше изчистена напред, докато стражът Александър Любенов беше в наказателното поле на противника. Гомис показа скоростта си и преодоля защитник с голямата си крачка. Бранителят веднага насочи топката в опразнената врата и така Локомотив спечели с 2:0 визитата си в София. 

ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ) - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 0:20:1 Димитър Илиев (46)0:2 Кристиан Гомис (90+3)

Стартови състави: 

ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ): Александър Любенов, Селсо Рапосо, Георгиос Катсикас, Пламен Крачунов, Мики Орачев, Красимир Милошев, Божидар Кацаров, Валентин Николов, Александър Александров, Мохамед Бухмиди, Виржил Пинсон;

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ): Илко Пиргов, Кристиан Гомис, Мартин Паскалев, Йосип Томашевич, Петър Витанов, Бирсент Карагарен, Шакил Сно, Лукас Салинас, Парвиз Умарбаев, Димитър Илиев, Георги Минчев

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти