Байер поведе набързо, но "козлите" не се предадоха

Кьолн и Байер (Леверкузен) завършиха наравно 2:2 в мач от 9-ия кръг на Бундеслигата. Откриващите попадения бяха в полза на гостите и отбелязаха Патрик Шик (15’) и Карим Белараби (17’) в разстояние на две минути, но “козлите” достигнаха до изравняването през второто полувреме чрез два точни удара на Антони Модест (63’, 82’).

Леверкузен откри резултата още в 15-ата минута, когато гостите разиграха добре топката в центъра на терена, изведоха вляво на атаката Диаби, а той напредна и подаде към Патрик Шик, койо се разписа за 1:0. “Аспирините” достигнаха до второ попадение само две минути по-късно, когато несъсредоточена игра на отбраната на домакините позволи на топката да достигне до Карим Белараби и той я прати между краката на Тимо Хорн за 2:0.

Тимът на Кьолн можеше да намали изоставането си в 33-ата минута, но Йонас Хектор, който получи добре в наказателното поле, не успя да преодолее Томас Храдецки.

Именно Хектор центрира отлично в 63-ата минута и там Антони Модест посрещна топката, за да я прати в мрежата за 2:1. Домакините стигнаха до изравняването в 82-ата минута след много силно изпълнен корнер в “английски стил”, който намери Себастиан Андерсон в наказателното поле, а нападателят отклони с глава отново към Модест и той отново с глава се разписа за 2:2.

С това равенство Байер (Леверкузен) се изкачи до четвъртото място със 17 точки, а Кьолн е 8-ми с 13. В следващият кръг “аспирините” ще приемат Волфсбург, а “козлите” ще трябва да гостуват на Борусия (Дортмунд).

Още от Футбол свят

Виж всички