Интересът на Ливърпул към звездата на Бразилия от миналата нощ бе потвърден

Ливърпул има сериозен интерес към крилото на Лийдс Рафиня. Това потвърди неговият агент – бившият футболист на Барселона и Челси Деко. Според последния мърсисайдци вече са отправили няколко запитвания за 24-годишния бразилец. Ден преди това халфът на Ливърпул Фабиньо също говори за това, че още през лятото е имало дискусии за евентуален трансфер на Рафиня на „Анфийлд“.

„Със сигурност има много клубове, които се интересуват от него. Ливърпул го харесва и имаше някои запитвания, но нищо официално. Лийдс искаше да го задържи за още един сезон. Рафиня е щастлив в Лийдс, но ще дойде момент, когато ще поиска да направи следващата стъпка в кариерата си. Има договор за още три години, но в него няма нищо, което да предотврати трансфер. Лийдс е наясно със ситуацията и ще иска да го продаде за голяма сума, докато Рафиня пък ще има желание да напредне в кариерата си. Всичко ще стане по естествен начин", заяви Деко пред "Глобо". 

Тази нощ Рафиня отбеляза два гола за победата на Бразилия с 4:1 над Уругвай. Това бяха първи попадения на крилото на Лийдс за национални отбор. 

Още от Футбол свят

Виж всички