Фюри с много интересен съвет към Джошуа за битката с Усик

Шампионът на Световния боксов съвет Тайсън Фюри също даде своята прогноза за предстоящата в полунощ на събота срещу неделя между Антъни Джошуа и Александър Усик. Циганския крал дори даде предположение за начина, по който британецът може да изкове победа срещу украинския си съперник и да защити трите шампионски пояса.

Джошуа срещу Усик: кой ще оцелее в перфектната буря?

"Винаги е интересно, когато левичар се изправя срещу боксьор с прав гард. На мен лично ми е интересно да видя как ще се справи Джошуа с по-умен боксьор от него. Можем да гледаме по няколко начина на потенциалното развитие на битката. Със сигурност обаче може да се каже, че Джошуа трябва да се хвърли в атака от самото начало и да нанася серии удари в главата и тялото. Трябва да използва силата и габаритите си.

Само че за такъв подход се изисква кураж. А и Джошуа няма физическата кондиция да поддържа такова темпо. Ако постоянно атакува в първите два рунда, ще му трябват около четири рунда да си върне въздуха. Така че ще е много интересно", коментира Фюри, който има да защитава своя шампионски пояс срещу Дионтей Уайлдър на 9 октомври.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти