Оманяла вече гледа към световния рекорд на Болт от 9.58 сек

Най-бързият мъж в Африка Фердинанд Оманяла вече има големи мечти. 25-годишният кениец иска да подобри световния рекорд на 100 метра на суперзвездата Юсейн Болт, който е 9.58 секунди от 2009 г. Нещо повече - той иска да стори това преди края на сезон 2022 г.

“Всичко е свързано с мечти и да живееш, за да ги постигнеш. Разбрах, че няма нищо невъзможно на този свят, ако се ангажираш. Всичко започва в съзнанието ти”, сподели Оманяла, който по-рано през сезона постигна впечатляващ резултат от 9.77 секунди на 100 метра.

За него сезонът завърши, но той вече мисли за състезанията през следващата година. А планът му е да участва на Севтовното първенство в зала в Белград от 18 до 20 март, а през лятото на планетарния форум в Юджийн и на Игрите на Британската общност в Бирмингам (28 юли - 8 август).

“Възнамерявам да отида на няколко състезания в Европа през февруари преди Световното първенство”, добави Оманяла, който вече се е класирал за планетарния форум на открито в Юджийн от 15 до 24 юли догодина.

Кениецът вече е №1 в Африка с 9.77 секунди, след като подобри предишния континентален рекорд на южноафриканеца Акани Симбине от 9.84 секунди.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти