Бакайоко: Ще се опитам да спечеля възможно най-много трофеи с Милан

Новото попълнение на Милан Тиемуе Бакайоко беше представен пред италианските медии като футболист на отбора. Той идва с двегодишен наем с възможността да бъде закупен от Челси. 27-годишният французин определи сегашния състав за по-силен от този, в който игра през сезон 2018/19, и изрази надежда, че ще спечели възможно най-много трофеи с “росонерите”.

Милан завърши поредния трансфер от Челси

“Добре помня последния ми мач, който беше срещу СПАЛ. За съжаление, тогава не успяхме да се класираме за Шампионската лига. За мен е приятно да се върна в Милан, който участва в турнира. Това е по-силен Милан от този, който напуснах, и наистина съм щастлив. Имам чудесни взаимоотношения с феновете на Милан. В началото не беше лесно, но след това нещата се подобриха и също така успях да си спечеля привързаността на привържениците. Веднага говорих с треньора по много спокоен начин. Ще дам най-доброто за себе си, за да предоставя моя принос. Отборът се справя добре, а аз ще донеса моя опит. С Паоло Малдини сме в отлични взаимоотношения. Той доста ми помогна, когато пристигнах в Милан, и беше близо до мен в трудни моменти. Той е чудесен човек и научих много от него. Да, този Милан е различен. Също така има доста французи. Отборът е по-силен, нямам търпение да играя с новите ми съотборници и да донеса много положителни резултати.

Надявам се да остана тук и след тези две години на наема. Всички знаят колко съм привързан към този клуб, който възприемам за свой дом. Когато си в Милан, ти винаги трябва да се целиш в максимума. Ще дам всичко от себе си, за да спечеля възможно най-много трофеи. В този период от кариерата ми се нуждая от стабилност след всички тези преотстъпвания, така че се надявам да остана в Милан задълго. Ще направя всичко възможно това да се случи. Чувствам се добре с Франк Кесие. Той израсна и се подобри в много аспекти. Радвам се, че го заварвам отново тук. За неговото бъдеще мога да кажа, че се надявам да остане в Милан. Вчера малко си поговорих със Златан Ибрахимович по време на тренировката. Всеки знае Златан и неговата кариера. Всички трябва да следваме неговите пример и професионализъм. Радвам се, че ще мога да играя с него. Провел съм само две тренировки, но винаги ще слушам съветите и насоките на треньора. Засега те не изглеждат много различни от това, което Дженаро Гатузо искаше от мен.

Милан определено е в борбата за Скудетото. Миналата година отборът завърши втори и беше близо. Но най-важното нещо е да гледаме мач за мач и да преценяваме другите клубове. Няма значение дали ще играя в халфова линия с двама или трима футболисти. Моето представяне ще бъде същото и в двата случая. Не играя сам, а заедно с отбор. Треньорът ще избира формацията, а аз винаги ще давам най-доброто от себе си. Още от първия момент, когато се върнах, видях някои вжни промени в “Миланело”. Клубът е израснал много през последните две години и съм наистина щастлив да бъда тук. В миналото имаше преговори, но не знам колко близо съм бил до завръщане тук. Сега обаче това не е най-важното, а фактът, че се завърнах. Говорих с Оливие Жиру и Фикайо Томори още преди да дойда тук. Те ме окуражиха да се завърна. Всичко ми липсваше - Милано, хората, клубът, феновете. Често се връщах в Милано със семейството ми през годините, радостен съм да бъда тук. Искам да се опитам да бъда щастлив в Милан и да се опитам да спечеля възможно най-много трофеи”, заяви Бакайоко на пресконференцията си.

Още от Футбол свят

Виж всички