Футболисти на тим от Трета лига се уплашили за живота си, искат БФС да разследва

Локо (Мз) отстъпи на Пещера в Галата с 1:2 в мач, който не би трябвало да се играе по нашите терени, пише "Конкурент". 

Гостите поведоха с 1:0 в 9-та мин. чрез Ивайло Златев, като в 20-та мин. Лионел Матадос пропусна да удвои преднината сам срещу вратаря. В рамките на 10 минути през втората част домакините направиха обрат след много спорен гол заради засада и още по-спорна дузпа. В 70-та мин. бе отменен гол на Матадос. 

Пещера удари Локо (Мездра) за първи успех от началото на сезона

"Тук нормален футбол не може да се играе. В това се убедиха за кой ли път и длъжностните лица. Съдиите, загрижени и те за тяхното здраве, се постараха да успокоят разгневените играчи и фенове с куп обратни отсъждания. На почивката се стигна до куриоз. Нашите момчета не искаха да излязат, въпреки че водеха в резултата. 

Напълно ги разбирам, всеки се страхува за здравето и живота си, а домакините не си поплюват с балтиите. С голям зор, заедно с треньора убедихме отбора все пак да доиграе мача с предизвестен край. Отвсякъде се сипеха закани за саморазправа, имаше и опит за такава срещу баща в трибуните на наш футболист. 

Струва ли си за толкова да осакатиш някого, който си вади хляба с краката. Как да обясним на 16-годишния ни вратар, че футболът е само една игра. Надявам се, длъжностните лица да информират централата за всичко в този мач. Според нас Пещера /Галата/ няма място в СЗ Трета лига”, заявиха за „Конкурент” от щаба на Локо (Мз).

По-късно мездренчани добавиха пред Sportal.bg, че настояват БФС София да назначи комисия, която да разгледа подробно случая, защото те са сезирали Бончо Генчев - шеф на зоналния съвет във Велико Търново, но той е казал, че е в болница. А и от Мездра имали съмнение, че Зоналния съвет ще вземе необходимите мерки.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти