Два столични клуба влизат в битка за Илия Димитров

Локомотив (София) и Славия влизат в битка за нападателя Илия Димитров, съобщава “Тема спорт”. В понеделник 25-годишният футболист стана свободен агент, след като преди това разтрогна с Левски.

Левски и Илия Димитров се разделиха

Димитров е юноша на сините, но така и не се утвърди на „Герена“. Той записа първия си мач за Левски на 3 ноември 2013 година и оттогава изигра едва 25 двубоя за тима във всички турнири, в които отбеляза 1 гол. През миналата кампания се появи на терена в 8 мача – 7 в елита и 1 за купата. Той бе считан за голям талант като юноша, но така и не успя да блесне в Левски. Дупничанинът бе преотстъпван през годините на Пирин (Бл), Локо (Сф), Нефтохимик и Витоша (Бистрица), където се справяше добре.

До дни ще стане ясно дали Димитров ще отиде в Славия на „Овча купел“, или ще избере Локо София. Той вече има един престой при “червено-черните” зад гърба си. “Белите” искат нападател, защото все още не е ясно дали Димитър Рангелов ще продължи да играе за тях. Локо пък загуби голмайстора си от миналата кампания Светослав Диков, който напусна като свободен агент.

Още от БГ Футбол

Виж всички