Ново разочарование за олимпийския шампион Омар Маклауд

Олимпийският първенец на 110 метра с препятствия Омар Маклауд, който няма да защитава титлата си в Токио, след като удари препятствия по време на олимпийските квалификации на Ямайка, имаше да се доказва, но остана втори с 13.42 секунди на Диамантената лига в Гейтсхед (Вбр).

Победата извоюва сънародникът му Роналд Леви с време 13.22 секунди, а световният шампион в зала Андрю Поци (Великобритания) се нареди трети с 13.45 секунди.

На 100 метра с препятствия при дамите най-бърза беше представителката на домакините Синди Сембър с 12.69 секунди, пред Пейтън Чадуик (САЩ) с 12.75 секунди и европейската шампиона в зала Надине Висер (Нидерландия), която записа лично постижение за сезона от 12.78 секунди.

Преди старта Маклауд заяви, че е с разбито сърце, след като не му бе дадена възможност да защитава олимпийската си титла в Токио и определи като абсурдно решението на Ямайската лекоатлетическа асоциация да го извади от олимпийския отбор на страната.

Олимпийският шампион от Рио 2016 удари първото препятствие на националното първенство на Ямайка на 27 юни. Впоследствие той се оплака, че е получил крампи, след като е бил принуден да излезе на финала в неделя сутринта. Предната вечер той спечели полуфинала с 13.04, което е второто му най-бързо време през сезона.

“Много съм разочарован, честно казано. Никога не съм виждал през годините си в леката атлетика такъв нелеп график, в който полуфиналите са късно вечерта и след това нямаш възможност за възстановяване. Страната беше в пълен локдаун, така че не успяхме да се върнем в хотела и да си вземем храна. В крайна сметка аз и моят екип направихме най-доброто, което можахме, и седнахме във фоайето, където хапнахме малко супа и салата, защото това бе всичко, което имаха. Сутринта в пет часа се върнахме на пистата, а стартът беше в 8:00 часа. Отношението към мен от страна на федерацията беше несправедливо. Мислех, че ще ме подкрепят и ще направят изключение по медицински причини. Такова е било правено за Юсейн Болт и други лекоатлети в миналото, но не и за мен. А аз бях в същата позиция като тях.

На 100 метра с препятствия при дамите най-бърза беше представителката на домакините Синди Сембър с 12.69 секунди, пред Пейтън Чадуик (САЩ) с 12.75 секунди и пред европейската шампиона в зала Надине Висер (Нидерландия) с лично постижение за сезона от 12.78 секунди.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти