Атлетическата писта в Стара Загора пострада заради “Опера на стадиона”

Част от атлетическата писта на стадион “Берое” в Стара Загора пострада при поставянето на сцената за “Опера на стадиона”, за това алармира с пост във “Фейсук” една от българките с резултати от 2 метра в скока на височина Емилия Драгиева. Тя публикува снимки от стадиона, на които ясно се вижда откъснато парче от атлетическата писта, чието поставяне и поддръжка е изключително скъпо.

“Аз обичам операта, но сърцето си давам да имат условия децата да спортуват. За поредна година се разрешава унощожаването на пистата!!!”, написа Драгиева във “Фейсбук”.

Само преди няколко седмици стадион “Берое” в Стара Загора прие Европейското отборно първенство от втора лига. Именно на това състезание Габриела Петрова покри олимпийския норматив за Токио в тройния скок, след като спечели надпреварата с 14.42 метра.

На 10 юли от 20:00 часа на стадион "Берое" в Стара Загора своя пети рожден ден ще отпразнува “Опера на стадиона” с представянето на величествената творба на Верди - операта "Аида". С този спектакъл Старозагорската опера се присъединява и към световните чествания на 150 години от премиерата на операта "Аида”.

Снимки: Булфото и “Фейсбук”

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти