Марк Славов бил в спешното 2 дни преди Европейското отборно първенство в Стара Загора

Седемкратният национален шампион на България в хвърлянето на копие и рекордьор на страната в дисциплината с 83.40 метра от миналата година Марк Славов е имал сериозни здравословни проблеми преди Европейското отборно първенство от втора лига в Стара Загора на 19 и 20 юни, където се нареди трети.

“Два дни преди Европейското отборно първенство в Стара Загора се разболях много сериозно - даже ходих в спешнното, чудих се до последно дали да участвам и на Балканиадата, защото даже и на нея бях на антибиотици. Хората тези неща не ги знаят, обичат да говорят, но фактите са си факти - малшанс. Но аз продължавам напред. Важното е, че нямам травми от спорта и мога да тренирам”, сподели Славов в ефира на телевизия “Стара Загора”. Бургазлията спечели балканската титла в Белград със 79.50 метра, което е второто най-добро постижение в неговата кариера.

Славов заяви също така, че очаква потвърждение за два турнира във Финландия по-късно през месеца, където ще се опита да атакува норматива за участие на Европейското първенство в Мюнхен догодина - 80.50 метра.

Той коментира и представянето на втория най-добър атлет в историята в хвърлянето на копие Йоханес Фетер, който е фаворит и за олимпийската титла в Токио: “Ако е здрав, Фетер може да напарви световен рекорд. Аз му го пожелавам, защото е време да излезе някой такъв и да вдигне този спорт - да го видят.”

Славов сподели също така, че тази година няма нито един лагер и има нужда от тренировъчен партньор, тъй като тренира сам.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти