Вратар попречи на Чили да разгроми Боливия

Отборът на Чили записа първата си победа в тазгодишното издание на Копа Америка. Възпитаниците на Мартин Ласарте постигнаха минимален успех над Боливия с 1:0 в сблъсъка между двата тима от група “А”. Победният гол бе дело на Бен Бреретон в 10-ата минута. Чилийците обаче могат да съжаляват, че не взеха доста по-изразителна победа, тъй като създадоха куп положения в мача и само невероятните спасявания на вратаря Карлос Лампе опазиха боливийците от разгром.

Чили започна мача силно и още в 10-ата минута взе преднина в резултата след брилянтна контраатака. Едуардо Варгас получи пас в предни позиции и веднага продължи топката към Бреретон, който напредна и хладнокръвно реализира за 1:0.

Само пет минути по-късно Бреретон имаше нов прекрасен шанс да удвои, но изстрелът му с глава отблизо бе отразен от вратаря. Веднага след това и Ерик Пулгар отправи опасен удар, но отново Лампе бе последна преграда пред гола.

В 36-ата минута отлична възможност в наказателното поле се откри и пред Едуардо Варгас, но и той не успя да преодолее стража на съперника.

Една от малкото възможности за Боливия бе в 56-ата минута, когато Ервин Сааведра отправи мощен шут по земя, но този път вратарят на Чили Клаудио Браво внимаваше и направи хубаво спасяване.

Чилийците пък имаха поредна прекрасна възможност да решат всичко в мача в 76-ата минута, когато Еуженио Мена получи хубаво центриране в пеналта, но и неговият изстрел с глава бе отразен от Лампе.

В крайна сметка Чили все пак взе победата и с 4 точки оглави временното класиране в групата. Боливия пък допусна втора поредна загуба и остава на последното 5-о място с нулев актив.

Още от Футбол свят

Виж всички