Гигс се яви в съда и зае категорична позиция срещу обвиненията на бившата си приятелка

Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс се яви днес пред съда и пледира невинен по официалните обвинения, които му бяха повдигнати преди по-малко от седмица, съобщават английските медии. На 23 април на бившето крило на “червените дяволи” бе повдигнато обвинение в причиняване на лека телесна повреда и действия на принуда срещу бившата му приятелка Кейт Грейвил, както и срещу по-малката ѝ сестра Ема. 

Гигс може да влезе в затвора за пет години

Прокурорът по случая Андреа Грифитс е заявила пред съда, че на 1 ноември 2020-а година Кейт Грейвил е била обект на удар с глава, както и на действия на принуда под влияние на алкохол. Тези обвинения са били категорично отхвърлени от Гигс и неговите представители. Цялото изслушване пред съда е продължило 13 минути, а следващото заседание по делото ще се проведе на 26 май отново в съда в Манчестър. 

Обвиненията срещу носителя на 13 титли от Премиър лийг са много сериозни и според английскиото законодателство могат да означават ефективна присъда до 5 години при безспорното тяхно доказване в съдебна зала.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти