Защитник на Айнтрахт защити феновете, участвали в сблъсъци след мача с Байер (Л)

Защитникът на Айнтрахт (Франкфурт) Мартин Хинтерегер защити феновете, които са участвали в сблъсъци извън терена след поражението с 1:3 от Байер (Леверкузен) в събота, обяснявайки как не вижда нищо лошо, ако всичко това е доброволно. Става дума само за привърженици на "червено-черните" от финансовата столица. Австрийският национал обясни своята визия за нещата в непоказано интервю по телевизия ZDF, след като се наложи полицейска намеса за предотвратяване на допълнителни проблеми сред привържениците. 

"Ако и двете страни го искат, не е ли добре?", попита Хинтерегер в интервюто. - Това се случва много често, по някакъв начин това принадлежи на футбола. Те се забавляват, когато се бият, ние трябва да отговаряме на въпроси в интервюта, когато не искаме. Всеки прави нещо, което не харесва. Нищо ужасно не виждам". 

Самият футболист коментира този казус преди щетите, пораженията и контузиите да станат известни. Решението да не се правят публични коментари по въпроса в съботното "Шпортстудио" в телевизия ZDF, но беше взето решение да бъде качено онлайн вчера. 

"Решението за едното и другото е взето от различни редактори, независими едни от други, обяви шефът на спорта в ZDF Томас Фурман. 

Леверкузен пребори Айнтрахт за радост на Дортмунд

Полицията заяви, че е била информирана за срещата между съперничещи си фен-групи на Айнтрахт (Франкфурт), събираща между 80-100 души, и се е намесила, за да предотврати ескалацията на ситуацията. Към събота няма задържани или ранени. За сметка на това обаче президентът на Айнтрахт Петер Фишер осъди подобно поведение и обясни, че не е съгласен. 

"Разбирам от дълбините на сърцето си, че в момента феновете страдат от липсата на посещаемост на мачовете. Разбирам и когато се събират извън стадиона, но категорично не мога да приема насилието. Още повече, когато става дума пък за съмишленици", обясни президентът на Айнтрахт.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти