Осасуна изненада размечталия се Виляреал (видео)

Евробоецът Виляреал записа неочаквана домакинска загуба с 1:2 от Осасуна в сблъсък от 30-ия кръг на Ла Лига и пропусна шанса да излезе на пета позиция. “Жълтата подводница” на Унай Емери капитулира пред изключителните намеси на вратаря Серхио Ерера, който само в добавеното време спаси две 100-процентови положения. Джон Монкайола изведе Осасуна напред с хубав ножичен удар в 64-ата минута, но само шест по-късно защитникът на гостите Давид Гарсия си вкара автогол. Анте Будимир донесе успеха на футболистите в червено с глава в 74-ата минута. 

С тази победа Осасуна се отдалечи на 8 точки от зоната на изпадащите и вероятно ще запази мястото си в елита. Този мач дойде между двата четвъртфинала на Виляреал в Лига Европа, където испанците взеха преднина от 1:0 срещу Динамо (Загреб) в първата среща в Хърватия. Емери реши да даде почивка на важни футболисти като Алфонсо Педраса, Мануел Тригерос, Самуел Чъкуезе и Жерард Морено, който вкара пет гола в последните три двубоя на тима. След колебливото първото полувреме се наложи всички тези състезатели да влизат в игра, но и това не помогна. 

През първото полувреме ВАР отмени дузпа за Виляреал. Монкайола даде аванс на гостите в 64-ата, но бързо след това домакините изравниха, като това попадение беше преразглеждано за евентуална засада на Морено, каквато в крайна сметка нямаше. Попадението на Будимир за 2:1 за отбора от Памплона обаче още повече изненада “жълтата подводница”, а отличните спасявания на Ерера помогнаха за победата на Осасуна.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти