Дая Сето покри олимпийския норматив и на 200 метра бътерфлай

Носителят на четири световни титли в плуването Дая Сето покри норматив "А" на 200 метра бътерфлай и гарантира участието си в трета дисциплина на Олимпиадата в Токио това лято след 200 и 400 съчетано. Сето не успя да спечели финала на 200 бътерфлай и завърши втори по време на олимпийските квалификации в Токио с време 1:55.20 минути.

Бронзовият олимпийски медалист на 400 метра съчетано изненадващо бе победен от новоизгряващата звезда на японското плуване Хонда Томору, който също спечели квота за Токио 2020 с 1:54.88 минути и за първи път ще участва на олимпийски игри. Норматив "А" на 200 бътерфлай е 1:56.48.

"Силата ми е в последните 50 метра. Целта ми беше да плувам 1:53 и затова съм малко разочарован, но е супер, че се класирах за Олимпиадата", коментира 19-годишният Хонда.

Дая Сето е един от фаворитите за медал на 200 метра бътерфлай на Олимпиадата и един от конкурентите на българския плувец Антъни Иванов, който също има амбиции за силно представяне в тази дисциплина на Олимпиадата.

"Имах късмет, че се класирах. Не бях нервен, просто в момента съм твърде бавен. Трябва да си взема поука и да работя още по-здраво, за да съм във форма за Олимпиадата", коментира Сето.

Сето имаше проблеми от извънсъстезателен характер в края на миналата година, след като бе наказан от местната плувна федерация да не се състезава няколко месеца заради извънбрачна връзка.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти