Бенитес за Реал - Ливърпул: Ще победи този, който наложи своето темпо

Бившият треньор на Ливърпул и Реал Мадрид Рафаел Бенитес бе потърсен да даде своя коментар преди един от най-очакваните сблъсъци от 1/4-финалите в Шампионската лига. Двата отбора ще се изправят един срещу друг утре от 22:00 часа на “Алфредо ди Стефано”. Бенитес, който изведе мърсисайдци до два финала и една титла в ШЛ, води и мадридчани за кратко през сезон 2015/16-а, говори за предстоящите четвъртфинали между двата тима в Шампионската лига. 

“Този сезон е различен за всички. Вирусът затруднява подготовката на отборите, пътуванията, обичайният начин на работа. Освен това се получават много повече контузии, а травмите в Ливърпул бяха на ключови играчи. Реал започна колебливо сезона, изостана от Атлетико Мадрид, но във втората половина вдигна нивото, което си е тяхна специалност. Не виждам категоричен фаворит в сблъсъка и двата отбора са добри. Мисля, че Ливърпул ще се опита да направи това, което могат най-добре - да пресират възможно най-много. 

Ливърпул ще иска да се играе бързо, а Реал ще се опита да задържа топката. Това ще е ключово - отборът, който наложи своето темпо, вероятно ще победи. Кой печели повече от липсата на публика? Смятам, че това е Реал, защото атмосферата на “Анфийлд” е страхотна, феновете подкрепят своя тим, което винаги е голям плюс, особено в европейските мачове.Пример за това е, когато бях в Ливърпул и победихме Реал с 4:0”, заяви Бенитес пред "Марка".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти