Ливърпул е фаворит за нападател на ПСВ Айндховен

Ливърпул е фаворит за подписа на нападателя на ПСВ Айндховен Донил Мален, твърди "Gazzetta dello Sport". Към 22-годишния талант има сериозен интерес и от страна на Ювентус и Милан, но към момента мърсисайдци са с едни гърди пред конкурентите си.

Мален е един от най-резултатните играчи в Ередивизий в последните години. Той премина от Арсенал в ПСВ Айндховен през 2017 година, а от 2018 година се наложи в първия състав на "Филипсите". До момента той има 51 гола в 110 мача за нидерландския гранд, като 23 от тях младокът отбеляза през този сезон. Мален блесна със силните си изяви в Лига Европа, където вкара 7 попадения и именно там привлече вниманието на европейските грандове към себе си.

Ливърпул ще търси освежаване на атаката си през лятото и Мален е един от футболистите, набелязани от мениджъра Юрген Клоп. Англичаните вече са започнали разговори с представители на играча за евентуален трансфер в посока "Анфийлд". Смята се, че от ПСВ Айндховен са склонни да пуснат този футболист, ако получат оферта от порядъка на 35 милиона евро.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти