Облак спаси Атлетико, Суарес донесе победата (видео)

Вратарят на Атлетико Мадрид Ян Облак имаше основен принос отборът на Диего Симеоне да спечели домакинството си на Алавес. "Дюшекчиите" стигнаха до успех с 1:0. Единственото попадение в мача реализира Луис Суарес в 54-ата минута. За нападателя това бе гол номер 500 в кариерата му. Облак спаси дузпа, изпълнена от Хоселу, четири минути преди края на редовното време. 

Атлетико увеличи аванса си на върха и има преднина от шест точки пред Реал Мадрид и седем точки пред Барселона, който играе по-късно днес. Алавес пък остана в зоната на изпадащите и изостава с две точки от 17-ия Елче.

През първото полувреме Алавес бе по-активният отбор и направи няколко добри атаки, но не затрудни Облак. Малко преди почивката Суарес получи първата си възможност. Уругваецът обаче стреля покрай вратата. 

Бившият нападател на Барселона и Ливърпул откри резултата в 54-ата минута. Той засече с глава отлично центриране на Трипиър и изведе домакините напред. Малко по-късно "дюшекчиите" можеха да решат всичко. Отново Трипиър проби и намери Маркос Йоренте, който стреля добре, но вратарят Пачеко успя да отклони топката в гредата. Тимът на Абелардо опита да отговори и да се възползва от неубедителната игра на съперника. Малко преди края гостите получиха отличен шанс да изравнят. 

Стефан Савич, който един от най-стабилните играчи на Атлетико, реши да си помогне с лакът в лицето на влезлия като резерва Луис Риоха. Докосването не бе сериозно, но съдията прецени, че това е нарушение и отсъди дузпа. Хоселу стреля силно от бялата точка, но Облак изби и запази преднината на Атлетико.

Още от Футбол свят

Виж всички