Борусия (М) възкръсна срещу обречения Шалке

Борусия (Мьонхенгладбах) сложи край на серията си от девет мача без победа (осем от тях - загуби) във всички турнири с победа с 3:0 над Шалке 04 като гост. С победата Борусия се изкачи на девето място в класирането на Бундеслигата, докато Шалке все повече се доближава до изпадане във Втора Бундеслига. 

Ларс Щиндъл даде аванс на "жребчетата" в 15-ата минута. След пробив на Маркюс Тюрам отляво и разбъркване пред вратата на "кралско-сините" от Гелзенкирхен, топката попадна в Щиндъл и той с безпощаден изстрел опънам режата зад стража Фредерик Рьонов. В 63-ата минута Щефан Лайнер покачи на 2:0 с удар с глава след центриране от корнер на близката греда на Йонас Хофман. Нико Елведи девет минути по-късно оформи крайния резултат, въпреки че на някои места попадението бе записано като автогол на Рьонов. 

Борусия пропусна още няколко много добри възможности да направи победата си по-изразителна. След изиграването на 26 кръга Борусия има 36 точки, докато Шалке е на последното 18-о място с 10 точки, на цели 12 от спасителния бряг при оставащи едва осем кръга.

СТАТИСТИКА НА МАЧА

КЛАСИРАНЕ

Още от Футбол свят

Виж всички