Две дузпи не излъчиха победител между Локомотив (Пд) и Берое, Камбуров с гол №249

Отборите на Локомотив (Пловдив) и Берое не излъчиха победител в мач от 21-ия кръг на efbet Лига. И двата тима създадоха доста възможности за гол, като веднъж и гредата спря новото попълнение на пловдивчани Паоло Уртадо. Мартин Камбуров (31) изведе гостите напред след точно изпълнение на дузпа, като това бе гол номер 249 за нападателя в елита. Парвиз Умарбаев (76) изравни през второто полувреме също от дузпа. Голямата новина бе отсъствието на Димитър Илиев, който е с контузия и отпадна от разширения състав на пловдивчани. Александър Тунчев не можеше да разчита още на контузените Мартин Луков и Лукас Масоеро. "Смърфовете" се изравняват по точки с втория ЦСКА-София и имат две точки преднина пред четвъртия Арда (Кърджали), който по-рано днес загуби от шампиона Лудогорец. В същото време, Берое се намира в мини криза след отпадането от Купата на България. 

В исторически план Локо (Пд) има предимство срещу Берое. От 95 мача в елита "черно-белите" са постигнали 44 победи, 18 срещи са завършили наравно, а 33 пъти радостта е била за заралии. Головата разлика е 157:113 в полза на Локомотив. Още в 5-ата минута на мача Локомотив застраши вратата на Берое. Момчил Цветанов достигна топката до аутлинията, след което центрира в наказателното поле. Генадий Ганев се размина с топката, което позволи на Бирсент Карагарен да стреля към празната врата. Ударът му обаче беше много неточен. В 16-ата минута Берое отговори със сериозна опасност пред Илко Пиргов. Октавио засече с глава центриране от ъглов удар. Алиун Фал предвиди къде ще отиде топката и я продължи към вратата на Илко Пиргов. Стражът на Локомотив обаче внимаваше и спря пътя на голлинията.  В 31-ата минута гостите от Берое получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение на Парвиз Умарбаев срещу Гаюс Макута. Халфът на Локомотив задържа много леко своя противник, устремил се в наказателното поле. Макута само това и чакаше и падна, след което последва сигнал за 11-метров наказателен удар от Волен Чинков. Много арбитри биха подминали тази ситуация, но дузпата бе отсъдена. Зад топката застана Мартин Камбуров, който прати Илко Пиргов в обратния ъгъл.   Второто полувреме започна силно за Локомотив. Удар на Лукас Салинас срещна тялото на Георги Ангелов, топката попадна в краката на Георги Минчев, а нападателят също шутира. Ударът му обаче беше уловен от стража Ганев.  В 54-ата минута пловдивчани пропиляха нова добра възможност. Диниш Алмейда намери Момчил Цветанов с пас в дълбочина. Крилото използва скоростта си и центрира по земя. На метър от голлинията Лукас Салианс засече, но топката отскочи в последния момент и след удара на халфа прелетя над вратата.  Берое можеше отново да поведе малко след изравнителния гол на Локомотив. Илиас Хасани обаче не успя да засече топката на втора греда, оставен непокрит от защитата.  В 87-ата минута новото попълнение на Локомотив Паоло Уртадо можеше да запише мечтан дебют с гол. Той комбинира добре в наказателното поле с Диниш Алмейда. Уртадо бе изведен на голова позиция, той шутира, но ударът му срещна напречната греда. В добавеното време Уртадо сложи топката на главата на Дейвид Малембана. Бранителят се извиси над всички, но не насочи удара си добре и той излезе в аут.  efbet Лига - 21 кръг:

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - БЕРОЕ 1:10:1

Мартин Камбуров

(31 д)1:1

Парвиз Умарбаев

(76 д)

Стартови състави:

ЛОКОМОТИВ: Илко Пиргов, Дейвид Малембана, Диниш Алмейда, Кристиан Гомис, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Момчил Цветанов, Бирсент Карагарен, Лукас Салинас, Кристиан Илич, Георги Минчев; БЕРОЕ: Генадий Ганев, Теди Мезаг, Александър Цветков, Гаюс Макута, Алиун Фал, Илиас Хасани, Стив Фуртадо, Октавио Мантека, Георги Ангелов, Крум Стоянов, Мартин Камбуров;

СЪДИЯ:

В. Чинков

СТАДИОН:

"Локомотив"

НАЧАЛО:

19:15 часа

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти