Шефът на плуването се оправда за скандалното видео

Президентът на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев потвърди, че гласът от видеото, което bTV излъчи вчера от срещата с тримата плувни национали Благой Панайотов, Здравко Баблаков и Светлозар Николов, е неговият.

Шокиращи разкрития за допинг скандала в плуването

“Ти мислиш ли, че ако ние сме давали - имам предвид допинг, нещо - ще ви пуснеме на проби? Че тогава можем да ви скрием! Говорим си неща едно към едно. Така ли е? Ти поне си вътре в отбора и знаеш", казва Аврамчев на записа от срещата.

“Да, признавам, че това е моят глас. Признавам, че са казани тези думи от мен. Но записът е нарязан и думите са извадени от контекста. Фразата, че ако аз съм знаел и давал, нямало да ги пусна на допинга и щях да ги скрия. Фразата е символична. Как ще ги скрия? Как да манипулирам? Това е нещо, което знам, че не мога да направя. Сега се замислям, че може би целенасочено съм го казал, като съм знаел, че нямам мъзможност и никога не бих го направил, за да вдъхна увереност на тези момчета и да им кажа, че 1000% процента е невъзможно. Признавам си, казал съм го”, коментира Аврамчев видеото днес в Пресклуб “България”.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти