Черно море тресна Славия в интересен мач, Курьор вече с 15 гола (видео)

Черно море удари Славия с 3:2 в първия двубой от 14-ия кръг на efbet Лига. "Моряците" се придвижиха на пето място във временното класиране, а "белите" остават в опасната зона. Трябва да се отбележи, че в 3/4 от мача гостите играха с човек по-малко заради резонен червен картон, получен от Радослав Терзиев. Радослав Кирилов откри резултата с хубав изстрел в началото. Матиас Курьор изравни десет минути по-късно, а Стефан Велев направи 2:1 за домакините в 52-ата минута. В средата на втората част Курьор отново беше точен и звездата на отбора от Варна вече има 15 попадения през сезона. В 89-ата минута Калоян Кръстев намали резултата, но за повече играчите на Александър Тарханов няма сили и време. Срещата на "Тича" започна с минута мълчание в памет на бившия наставник на "моряците" Никола Спасов. Футболистите на Илиан Илиев излязоха с фланелки с надпис: "Почивай в мир, Адмирале!". В седмата минута Файсел Касми получи добра възможност да стреля от десетина метра, но белгиецът прати топката до вратата. Малко по-рано имаше разбъркване в наказателното поле, при което топката срещна ръката на падналия бранител на Славия Христо Попадийн, но реферът Георги Давидов прецени, че това е станало неволно. В деветата минута Филип Антовски намери с далечен пас Кирилов отляво, който финтира бранител и с премерен удар намери мрежата - 1:0 за Славия! След десет минути обаче Курьор беше оставен непокрит пред вратарското поле на гостите. Голмайсторът на Морето не сгреши и с глава простреля Светослав Вуцов - 1:1.

В 21-ата минута нещата за славистите се усложниха. Илиан Илиев-младши се откъсна сам срещу Вуцов, последва бутане в гръб от страна на Терзиев и червен картон за защитника на "белите". Топката беше заложена пред границата на наказателното поле, но Курьор не успя да преодолее Вуцов, който спаси удара му.

 

 

0:1 Радослав Кирилов (9) 1:1 Матиас Курьор (19)2:1 Стефан Велев (52)3:1 Матиас Курьор (65)3:2 Калоян Кръстев (89)

Стартовите състави:

ЧЕРНО МОРЕ:

29. Дичевски, 6. Попов, 27. Димов, 8. Янчев, 2. Панов, 10. Илиев, 71. Панайотов, 29. Касми, 70. Велев, 19. Курьор, 15. Андраде СЛАВИЯ: 13. Вуцов, 3. Томбак, 55. Христов, 17. Терзиев, 83. Попадийн, 38. Гамаков, 73. Бенгюзов, 11. Кирилов, 19. Антовски. 20. Ф. Кръстев, 9. К. Кръстев.СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти