Боруков: В Англия за три години научих 4 пъти повече от 10 години в България

Нападателят на Етър Преслав Боруков, който отбеляза първото попадение през този сезон за клуба при поражението с 1:2 от Левски, е категоричен, че въпреки петата поредна загуба атмосферата в тима е страхотна.

"Смятам, че за пореден път изгубихме концентрация в края мача. Имахме своите шансове през целия мач, но просто трябва да сме по-концентрирани във финалната третина, за да натрупаме точки. Първото полувреме отлично центриране на Огнянов към мен, а второто Милчо Ангелов можеше да вкара. Атмосферата в съблекалнята е чудесна, играем мач за мач, защото за момента виждаме, че съвсем малко не ни достига", сподели нападателят.

 

"Бях 4 години в Англия, работих с доста именити специалисти на Острова, където натрупах сериозен опит в Шефилд Уензди. Бях с първия отбор, няколко пъти и на пейката. Това ми помогна да се развия. За това време израснах 3 пъти повече, отколкото за 10 години в България", категоричен е юношата на Левски.

 

"За мен всеки мач е специален, всеки мач играя за победа и така ще бъде и занапред. Имам уважение към всички отбори, срещу които играя и затова не бих си позволил да се радвам. Именно затова не се радвах и срещу Левски", обяви Боруков, който коментира и бъдещата среща в Лига Европа между Локомотив (Пловдив) и Тотнъм. Именно "смърфовете" гостуват във Велико Търново през следващия кръг.

"Очаквам мачът на Локо (Пд) срещу Тотнъм да ни помогне със сигурност, защото те ще хвърлят всички сили срещу англичаните. Най-нормалното е да се концентрират срещу англичаните, а не да мислят за вътрешното първенство Мисля, че за Тотнъм обстановката ще е много странна на "Лаута", ще имат културен шок, тъй като сам имат един страхотни стадион. Предполагам ще се получи здрав двубой и Тотнъм ще продължи заради страхотната си индивидуална класа. Те имат футболисти, които струват повече от целия клуб на Локомотим", завърши Боруков.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти