Страхотен мач в Коматево остави Битката за Тракия без победител (видео+галерия)

Битката за Тракия остана без победител в страхотен мач, игран в Коматево! Ботев (Плводив) и Берое сътвориха истински спектакъл, завършвайки наравно 3:3 в среща от 3-ия кръг на efbet Лига. Освен шестте попадения, срещата предложи на зрителите и много атаки към двете врати. Тимът от Пловдив губеше с 0:2 на почивката след вихрено начало за заралии, които поведоха рано-рано с два гола на Ибрахима Конте (2', 4'), вторият от които беше от дузпа. През второто полувреме активните действия на "канарчетата" в атака им донесоха успех, а Тодор Неделев за пореден път блесна с екипа на Ботев. Неделев (50) намали от фаул, а Атанас Илиев (52) изравни с прекрасен удар. Тодор Неделев (75) с нов удар от фаул отбеляза трети гол във вратата на Христиан Василев, но Гаюс Макоута (88) оформи крайния резултат с глава на празна врата. Срещата бе любопитна и с треньорския дуел между наставниците на двата тима Ферарио Спасов - Феро и Димитър Димитров - Херо. Двамата са треньорите с най-дълъг стаж в родния футбол, които през годините са работили заедно и са били съперници край терена. Наставникът на гостите направи промяна в стартовия си състав, като пусна Карлос Охене вместо Октавио, който не се представи убедително срещу ЦСКА 1948 при нулевото равенство в предишния кръг.

Домакините не можеха да разчитат на контузения Антонио Вутов. Това принуди треньора Ферарио Спасов да пусне в по-предни позиции звездата Тодор Неделев, който игра зад тарана Атанас Илиев. По крилата действаха Кирстиан Добрев и Маркиньос Педросо. Историята на сблъсъците между двата тима в Пловдив показва сериозно предимство за Ботев, който е печелил 31 пъти и губил едва 9, а в 13 случая мачовете са завършвали наравно. В 26-ата минута Гаюс Макоута центрира от десния фланг, а Алиун Фал засече с глава. Топката обаче мина встрани от вратата на Ботев. Към негативния резултат за "канарчетата" се прибави и принудителната смяна, която наставникът Ферарио Спасов трябваше да извърши. Мишел Еспиноса получи разтежение в бедрото, което го принуди да напусне игра. Мястото му на терена беше заето от Лъчезар Балтанов.  В 30-ата минута Тодор Неделев опита едно свое марково изпълнение - да прехвърли вратаря с изстрел от центъра. Звездата на пловдивчани видя, че Християн Василев е излязъл напред, но този път ударът му прелетя над напречната греда. В 33-ата минута самостоятелна акция на Крис Добрев, започнала със слалом между защитниците на "зелените" и завършила с удар към вратата на Берое, не се увенча с успех. В следващите минути се забеляза активизиране в редиците на "жълто-черните", които започнаха да атакуват в търсене на гол. Последното им докосване обаче не спореше. В добавеното време на първото полувреме гостите имаха огромен късмет при удар на Славчо Шоколаров извън наказателното поле. Топката се отби в тялото на защитник и се насочи коварно към вратата на заралии. За късмет на стража Василев тя се отби в горната греда, след което беше изчистена.  В 50-ата минута добрите действия на "канарчетата" бяха възнаградени. Ботев получи правото да изпълни фаул в близост до пеналтерията. С изпълнението се нагърби Тодор Неделев, който вдигна топката над стената и матира Василев за 1:2. Две минути по-късно резултатът вече беше изравнен, а в герой за своя тим се превърна Атанас Илиев. Новото попълнение на Ботев намери топката по блестящ начин от въздуха с левия си крак и я прати в горния ляв ъгъл, където Христиан Василев можеше единствено да я изгледа, без да помръдне. В 61-ата минута Илиев отново прати топката във вратата на заралии, но този път попадението му не беше зачетено заради засада. Тодор Неделев отправи два много коварни удара към вратата на Берое, които Василев отрази трудно. Сякаш Неделев видя, че вратарят на заралии е неуверен и в 75-ата минута го накара да вади топката от мрежата за втори път след удар от фаул. Националът повтори упражнението от 50-ата минута и с директен удар от фаул прати топката в горния ляв ъгъл за 3:2. В 88-ата минута заралии попариха "канарчетата" с трети гол. 

БОТЕВ - БЕРОЕ 3:30:1

Ибрахима Конте

(2)0:2

Ибрахима Конте

(4 д)1:2

Тодор Неделев

(50)2:2

Атанас Илиев

(52)3:2

Тодор Неделев

(75)3:3

Гаюс Макоута

(88)Стартови състави:

БОТЕВ:

Янко Георгиев, Иван Бандаловски, Станислав Работов, Виктор Генев, Джонатан Перейра, Славчо Шоколаров, Мишел Еспиноса, Маркиньос Педросо, Тодор Неделев, Кристиан Добрев, Атанас Илиев БЕРОЕ: Християн Василев, Теди Мезаг, Александър Цветков, Карлос Охене, Гаюс Макоута, Алиун Фал, Ибрахима Конте, Илиас Хасани, Стив Фуртадо, Георги Ангелов, Крум Стоянов 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти