Лийдс амбициран да вземе национал на Испания

Лийдс ще опита да привлече нападател от Рейнджърс

Лийдс има за цел да привлече в тима си тарана на Валенсия Родриго Морено. Испанският национал отбеляза едва 7 гола в 34 мача през изминалата кампания в Ла Лига, като пропусна последните няколко кръга заради контузия на коляното. Transfermarkt твърди, че цената на Родриго е 40 милиона евро. 29-годишният футболист играе в състава на Валенсия от 2015 година. Той записа 189 мача и отбеляза 43 гола във всички турнири, като някои критици твърдят, че му липсва нюх към попадението и формата му често е на приливи и отливи.

Това обаче не притеснява треньора на Лийдс Марсело Биелса, който има нужда от нови попълнения, за да донесе свежест на състава си в предстоящата тежка кампания. Юнайтед се завърнаха в елита на Англия след 16-годишно отсъствие и амбицията им е да се задържат там дълго. Валенсия, от своя страна, изживява труден период. Клубът пострада сериозно в икономически план от COVID-19 пандемията. "Прилепите" намалиха заплатите на футболистите си с над 40% и бяха принудени да разпродават ключовите си играчи, като има опасност да не успеят да започнат сезона в Ла Лига.
Валенсия дава на играчите записи на заповед вместо заплати
С парите от евентуалната продажба на Родриго те ще се опитат да закърпят част от дупката в бюджета си. Наскоро клубът трансферира Феран Торес в Манчестър Сити, като за това ще получи поне 23 млн. евро.

ГЕОРГИ РАДУНЧЕВ

Още от Футбол свят

Виж всички