Ванкувър отказа да приеме мачове при възобновяването на НХЛ

Ванкувър няма да приема мачове, когато бъде възобновено първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), съобщават медиите в Северна Америка. Местният клуб Ванкувър Кенъкс на своята официална страница излезе с официално становище, като се казва, че работата по връщането на мачовете за момента не върви.

"Още от самото начало имахме съвместни усилия с НХЛ и всички ангажирани страни. От самото начало нашата цел беше да помогнем на Лигата да върне хокея по залите. И въпреки че Ванкувър няма да бъде хокеен хъб, ние с нетърпение очакваме кога ще се поднови първенството, заяви главният оперативен директор на клуба Трент Керъл. Както написа и в акаунта си в "Туитър", премиерът на провинция Британска Колумбия, в чиято територия влиза и този град- Джон Хорган, най-важното за местните власти е съхраняването на здравето на гражданите и максималното ограничаване на разпространението на заразата.

"Разочарован съм, че мачове от НХЛ няма да се провеждат във Ванкувър, но най-важното е общественото здраве и минималния риск, написа Хорган. Далас и Питсбърг вече отпаднаха от списъка с евентуалните градове-домакини. Първенството на НХЛ би трябвало да се поднови на турнирен принцип в два града, а в плейофите ще участват 24 клуба.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти