Треньорът на Черна гора: Искаме победа срещу България

На 9 септември на стадиона в град Никшич ще се състои квалификационният мач за европейско първенство по футбол за младежи между националните отбори на Черна гора и България. Мачът между младежите на Черна гора и България ще започне в 17,00 часа българско време.

Старши треньорът на младежкия национален отбор на черногорците, 47-годишният Душан Влаисавлевич каза пред местната преса: "Предстои ни мач с българите, с който завършваме този квалификационен цикъл. Искаме с победа да приключим тези квалификации, тъй като една победа и трите точки биха ни гарантирали третото място в групата. Именно заради това повиках проверени играчи, но има и двама новаци. Фатос Бечирай получи черногорски паспорт, а през тази половин година той показа качествата си с фланелката на Будучност. Адмир Адрович е във все по-добра форма, голмайстор е на Сутиеска и заслужи поканата си.

Победата е нашата цел, а след като победихме българите в София, не виждам причини това да не стане и в Никшич. Чух, че българите идват с набор 88, който ще играе в следващия цикъл, но това не означава, че ще ни бъде лесно. Не бягаме от ролята на фаворит и ще се подготвим добре за този мач, с който трябва да завършим по най-добрия начин квалификациите".

Душан Влаисавлевич е повикал следните футболисти за мача с България:Вратари:Иван Янушевич (Могрен)Михайло Радулович (Челик) Защитници:Драшко Божович (Могрен)Милко Новакович (Нови Сад)Миушко Бойович (Рудар)Блажо Игуманович (Зета)Слободан Лакичевич (Вехен)Мирослав Калуджерович (Зета)Полузащитници:Иван Фатич (Виченца - Италия)Дарко Маркович (Пахтакор - Ташкент)Предраг Брънович (Рудар)Миройе Йованович (Ком)Иван Делич (Будучност)Петар Вукчевич (Будучност)Дарко Бошкович (Младост Апатин)Нападатели:Горан Вуйович (Видеотон - Унгария)Илия Спасоевич (Динамо - Тбилиси)Фатос Бечирай (Будучност)Адмир Адрович (Сутиеска) 

Още от БГ Футбол

Виж всички