Купиха билет на Пламен за Пекин, той се покри

От Българската федерация по волейбол се резервирали два билета на Пламен Константинов до Пекин, научи Sportal.bg.Единият е с днешна дата, а вторият - с утрешна. Капитанът на националния отбор на България ще може да се възползва от тях, само ако взетата му вчера проба в Националната комисия по допинг контрол (НКДК) се окаже отрицателна. При това положение Константинов ще замине незабавно за Пекин и може да се включи и да подсили националния отбор на олимпийските игри. До момента от НКДК не са обявили резултата от пробата на Пламен Константинов и отказват всякаква разяснение на случая пред Sportal.bg, докато не излязат официалните резултати. Техните стойности най-вероятно ще бъдат обявени утре.

"Извинете ме, но не мога да коментирам нищо по случая. Все още нямам и  право за това", каза д-р Васил Попов, специално пред Sportal.bg.

Освен това Sportal.bg, разбра че, Пламен Константинов е дал само една проба - вчера в София и то пред НКДК. Днес Пламен е трябвало да даде още една проба, която да бъде изпратена пред най-престижната допинг-лаборатория в Европа – тази в Кьолн, но Константинов не се е явил, за да я даде. ОТ БФВ са осигурили и платили билет, с който пробата да бъде транспортирана днес с полет в 16,45 часа до Кьолн, но той така и не е бил използван. В крайна сметка, ако пробата на Пламен Константинов от София е с отрицателен резултат, той може да пътува още утре за Пекин. Най-ранното му появяване в игра обаче най-вероятно ще е в мача от 1/4-финалите на 20 август.

"Връщането на Пламен в Пекин е осигурено. Чакаме да излязат резултатите от пробите. Всичко друго е готово, има билети и виза за Китай", каза изпълнителният директор на БФВ Станислав Николов специално пред Sportal.bg.  

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти