Шок за Милан! Гатузо аут за шест месеца

Изключително лоша новина научи наставникът на Милан Карло Анчелоти няколко дни преди сблъсъка с Ювентус в Серия А, след като стана ясно, че Дженаро Гатузо най-вероятно ще отсъства около шест месеца от футболните терени. Халфът обърна коляното си на мача с Катаня, но въпреки това продължи да играе. След направения му днес ядрено-магнитен резонанс, се разбра, че има разкъсване на връзките на дясното коляно. Утре той ще лети за Белгия с шефа на лекарския екип на "росонерите" Жан Пиер Меерсеман при известния професор Маркс Мартинс, който ще обяви официалната диагноза.

Очаква се 30-годишният полузащитник да бъде опериран, като рискува да пропусне всички мачове до края на сезона, притесняват се от ръководството на Милан.

Това е много тежка новина за "червено-черните", като се има предвид, че без борбения дух на Гатузо, тимът е съвсем друг. Показват го и тазгодишните резултати. Гатузо пропусна четири мача от всичките 21 официални двубои за сезон 2008/2009 година, като всичките четири Кака, Роналдиньо и компания загубиха. Съответно срещу Болоня, Дженоа и Палермо в Серия А и срещу Лацио за Купата на Италия.

Гатузо така или иначе нямаше да играе срещу Ювентус, след като бе наказан за една среща заради натрупани картони.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти