Райконен без наказание след катастрофата със Сутил

След надпреварата стюардите на Гран при на Германия решиха да не налагат наказание на пилота на Ферари Кими Райконен заради сблъсъка му с пилота на Форс Индия Адриан Сутил. След състезанието, Кими и Сутил бяха привикани от официалните лица на ФИА, за да дадат показания за инцидента след излизането от бокса на германеца в първи завой на пистата "Нюрбургринг".

Катастрофата провали много силното представяне на Сутил, който уверено вървеше към записване на точки, но се наложи да мине през бокса за втори път в течение на две обиколки, за смяна на преден нос. Райконен пък отпадна от надпреварата в 36-та обиколка заради повреда в двигателя. Финландецът коментира пред журналисти, че ударът между двамата е бил просто състезателен инцидент.

"Не мисля, че някой бе виновен. Случи се състезателен инцидент. За съжаление се докоснахме, но не знам какво можех да направя, тъй като бях по-напред и от външната страна и не виждах особено добре", сподели той.

Повече информация за Формула1 и за възможността да спечелите страхотни награди от NIVEA FOR MEN четете във www.formula1.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички