"Червените" чакат 35 000 евро за Иван Иванов

Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров обяви каква сума ще получи клубът по трансфера на Иван Иванов от Партизан в Базел. „Черве­ните” ще приберат 35 хиляди евро, като тези пари са так­са "солидарност" за развитие­то на играча. Въпросната такса се равнява на 5% от трансферната сума. Този процент се разпределя между всички отбори, които са участвали в развитието на конкретния играч между 12- и 23-годишна възраст. Така Пи­рин и Локомотив (Пловдив) също получават известна сума. Тодоров обяви още, че футболистите на ЦСКА ще бъдат премирани при успех над Пирин (Гоцел Делчев) утре.

"Чакам парите за Иван Ива­нов. Сумата ще бъде на стой­ност 35 хиляди евро. Паралел­но се борим и за парите по трансфера на Александър То­нев. От Лех Познан обаче са некоректни и не ги пращат. Това може да се случи през март, тъй като тогава ще бъдат притиснати от лицензирането на клубовете. Но се надявам преводът на сумата да стане факт по-рано. Има­ме контакт с тях и дано всич­ко бъде наред. Другите пари, които имаме да получаваме - тези от трансфера на Делев в Мерсин, няма как да бъдат взети към този момент. За тях водим дело", заяви Тодо­ров пред "Тема Спорт".

"Ще има премии при победа над Пирин. Има си вътрешен правилник на клуба и според него футболистите имат правото да вземат бонус при успех. Той би бил в раз­мер на 1000 лева", каза още ди­ректорът. Той обаче обяви, че има въз­можност бъдещият прези­дент на ЦСКА Лоурънс Дейвис да не изгледа мача на червени­те срещу Литекс.

 "Възможно е Лоурънс Дейвис да не присъства на двубоя. Той може да остане в София само до края на седмицата (б.а. - Дейвис пристига на 18 септември, сряда), а мачът е в понеделник. Все още не се знае дали ще успее да си нагла­си програмата така, че да остане и за срещата", завърши изпълнителният директор на ЦСКА.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти