Сините младоци ще трябва да връщат Левски към успеха, Здравков прави доста промени

След много слабата игра във Варна при заслужената загуба с 1:2 от Черно море в последния кръг Антони Здравков е решил да направи доста промени в стартовия състав за домакинството с Любимец утре от 16,00 часа на стадион “Георги Аспарухов”.

Младите Антонио Вутов (17-годишен) и Борислав Цонев (18-годишен) се завръщат в титулярния състав заедно за първи път от победата над Ботев (Пловдив) с 1:0 преди месец. Очаква се талантите да заменят Мирослав Иванов – Деко и Орлин Старокин. От първата минута на терена ще бъде Владимир Гаджев, който пропусна загубата от “моряците” поради наказание и ще смени контузения Кевин Брю. Националът ще бъде капитан, тъй като Станислав Ангелов ще остане извън групата, за да се възстанови за тежкото гостуване на Лудогорец в събота.

Промяна ще има и на върха на атаката - Цветан Генков ще бъде изместен от Димитър Макриев, който напоследък показва по-добра игра от синята деветка, след като навакса пропуснатата подготовка.

Двамата имат много по-ниска резултатност от очакваната от тях, като са се разписали едва по два пъти в “А” група от подписването с клуба на бившия нападател на Марибор, Ашдод и Криля Советов в края на август.

Генков бе точен именно с Любимец и Локомотив (Пловдив) далеч от столицата, а Макриев се отчете с два гола срещу родния Пирин (Гоце Делчев) на “Герена”.

Все още не е ясно дали Пламен Илиев ще остане на вратата или Горан Блажевич ще получи шанс за изява, като хърватинът е фаворит за титуляр под рамките на вратата.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти