Волейболистите на Левски втори на турнира "100 сърца за ЦСКА"

Отборът на Левски Бол (София) за юноши младша възраст спечели второто място на турнира "100 сърца за ЦСКА" и за Купата на Про Маркет, който се проведе в столичната зала "Васил Симов" и бе първи от веригата турнири за подрастващи, организирани от ВК ЦСКА (София).

Както съобщихме вече, още в първия ден на надпреварата вчера младите волейболисти на "червения" клуб реализираха две победи над съперниците Славия и Левски, като с това предсрочно спечелиха трофея. Днес в директен двубой "сините" надиграха "белите" с 3:2  (25:21, 25:22, 29:31, 24:26, 15:13), като с това завършиха с актив от една загуба и една победа и спечелиха втората позиция. С две загуби славистите останаха трети в крайното класиране.

Тимът на Левски можеше да затвори мача с 3:1, без да се стига до пети решителен гейм, но изпусна тази възможност в четвъртата част. Двубоят между двата тима бе изключително атрактивен, като предостави интрига до край за родители и волейболни запалянковци, а зала "Васил Симов" отново, както в първия ден, се изпълни от възгласи на поддръжниците на двата тима.

"Сини" и "бели" се бориха за победата до край, но все пак по-издържливи психически се оказаха левскарите. В тайбрека, след отличен сервис славистите поведоха с 5:2 и 7:3, като взетата преднина бе обещаваща за постигане на крайната победа. Тук обаче  се видя духът и огромното желание на левскарите, които успяха да се вдигнат отново, да изравнят резултата и на свой ред да поведат с 9:8. До края на гейма "сините" не изпуснаха вече инициативата, устояха на атаките на съперника и се поздравиха с крайната победа. 

Следващият турнир от веригата "100 сърца за ЦСКА" ще бъде по всяка вероятност през ноември, като този път ще бъде за момчета и момичета до 15 години.

 Viasport.bg

ВИЖ КАКВИ ОТСТЪПКИ има КАРТАТА "100 сърца за ЦСКА" - ТУК!!!

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти